Share |

30-jarig bestaan 2004

30-jarig bestaan 2004

25-jarig bestaan 1999

35- jarig bestaan 2009

De vereniging is aangesloten bij de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie). Onder de KNHS vallen alle hippische bonden van recreatie tot internationaal niveau voor zowel de bereden sport, de mensport als voltige. In totaal heeft de KNHS ongeveer 150.000 leden en is daarmee één van de grootste sportbonden van Nederland. Als lid van de KNHS ontvang je eens per maand het blad Paard & Sport. Hierin vind je informatieve artikelen, regionieuws en verslagen van grote evenementen. Meer informatie (oa de wedstrijdkalender) kun je vinden op de website www.knhs.nl

De KNHS heeft de verenigingen opgedeeld over 11 regio's  in Nederland. Elke regio is weer onderverdeeld in kringen. Het aantal kringen is per regio verschillend. Binnen onze regio zijn 7 kringen. RV de Prins valt onder de regio Zuid-Nederland en onder kring West.

Specifieke informatie over de regio kun je vinden op www.knhszuidholland.nl en voor informatie over de kring op www.kringwest.nl

Even voorstellen Rijvereniging de Prins

 

1968

De bouw van de manege langs de A13 is gereed en opening van Manege de Prinsenstad is een feit.

 

 

 

Manege de Prinsenstad groeide snel uit tot een gewilde plek voor mensen met eigen paarden die regelmatig op wedstrijd wilde gaan. Hierdoor ontstond er behoefte aan een vereniging. Het moest een vereniging worden met als doel lessen voor de pensionklanten te verzorgen en diverse wedstrijden te organiseren. 

 

 

 

 

 

vereniging worden met als doel lessen voor de pension klanten te verzorgen en diverse wedstrijden te organiseren.

01-10-1974

De oprichters van Landelijke rijvereniging de Prins zijn de heren

Theo Duijndam en Jan Rodenburg.  

Al vrij snel begon Anton Duijndam met het geven van de lessen in zowel de dressuur als het springen aan de leden van de vereniging.

2006

Na alle samenvoegingen van hippische vereniging is in 2006 het KNHS ontstaan. Als gevolg hiervan moest de vereniging van naam veranderen en moesten de staturen worden aangepast.

Van LR de Prins naar RV de Prins.

Het doel van de vereniging zoals dit nu in de statuten staat is:

  • Beoefenen en doen beoefenen, alsmede het bevorderen van de hippische sprort in verenigingsverband.

De activiteiten zijn:

  • Faciliteren van lessen voor leden en het organiseren van wedstrijden.

Lid worden kan:

  • Iedereen met een paard of pony (danwel > 18 jr) gestald op manege de Prinsenstad.

Leden kunnen 2 maal per week op vast afgesproken tijdstippen lessen bij Anton Duijndam en moeten 2 maal per wedstijdseizoen helpen tijdens wedstrijden die door de vereniging zijn georganiseerd. 

  • Schrijven bij een jury
  • Ringmeester zijn

Er worden jaarlijks een outdoor competitie bestaande uit 2 wedstrijden en 4 indoorwedstrijden georganiseerd.

 

 

Elke 5 jaar geven de leden van RV de Prins onder leiding van Anton Duijndam een demonstratieavond om het lustrum te vieren.

 

Hieronder vind u een impressie van de laatste 4 demonstratieavonden.

20-jarig bestaan 1994

1979